Bok – Dobbelt-agenten fra Kirkenes

Forsiden av boken Dobbelt-agenten fra Kirkenes

Roger Meyer

67 sider

195,-

Maskinfører Roger Meyer fra Kirkenes var uforsiktig og lot seg traktere av russere under anleggsarbeid på kraftstasjonen ved Rajakoski/Grensefoss på grensen mellom Norge og Sovjetunionen i Pasvikdalen i 1967. Som følge av dette risikerte han å miste både jobben og grensepasset, i tillegg til å bli tiltalt og straffet for ulovlig kontakt med russere.

For å slippe å bli rapportert lot han seg innrullere som informant i Sovjetunionens fryktede KGB. Samtidig holdt han fortløpende politiets overvåkingstjeneste i Kirkenes informert om hva han holdt på med. I åtte år var Roger Meyer dobbeltagent og tok en rekke turer over grensen for å møte representanter for sovjetisk etterretning.

I boka «Dobbeltagenten fra Kirkenes» forteller han om det å vokse opp ved den norsk-sovjetiske grensen og den dramatiske historien om hans liv som dobbeltagent under den kalde krigen i 1960- og 1970-årene.

Arrangementer

Det er planlagt noen arrangementer i forbindelse med slipp av boken. I tabellen under kan du se hvor og når de gjennomføres. Klikk på linken for å gå til nettsiden til arrangementet.

StedTypeDatoLink
GrenselandsmuseetBoklanseringOnsdag 16. november
Kl. 18:00
Link
Tromsø museumPresentasjonSøndag 27. november
Kl. 12:00
Oversikt over arrangementer i forbindelse med slipp av boken.